ימי כשירות לממונה בטיחות הם ימים אשר מיועדים לשמור שכל ממונה על הבטיחות יהיה עם אצבע על הדופק ויתעדכן בתחומו. על פי התקנות, מחוייב כל ממונה על הבטיחות לעבור מידי שנה לפחות שמונה ימי כשירות.
ימי כשירות לממונה בטיחות מיועדים לביצוע תזכורת של החומר שנלמד בעבר בקורס ממונה על הביטחות ולצורך ריענון המידע. כיוון שהתעשייה מתפתחת כל הזמן ונערכים בה שינויים, גם הסכנות העומדות בפני העובדים משתנות. תפקידו של הממונה על הבטיחות הוא להיות אחראי לשלום העובדים ולכן עליו לעבור בעצמו ריענון ולשמור על רמת מקצועיות רבוהה.
רקע- ממונה על הבטיחות
כל מפעל אשר מחזיק בחמישים עובדים ומעלה מחוייב להחזיק בעל תפקיד שהוא ממונה על הבטיחות. בעל תפקיד זה חייב להיות עם הכשרה מתאימה לכך וזו כוללת הכרות עם סכנות העבודה, הכרות עם התקנות הקיימות, זיהוי סכנות בעבודה בגובה, הדרכת עובדים לבטיחות ועוד תחומים רבים כשהמטרה של הלימודים היא להכשיר את הממונה לדאוג לשלומם של עובדי המפעל.
מגוון מוסדות מציעים מסלולי לימודי איכותיים מאוד בתחום. המחירים משתנים
ממוסד למוסד. לקבלת הצעות לימוד ממוסדות המובילים לחץ...
צוות אתר www.studychoice.co.il מאחל לך הצלחה בלימודים!
כל ממונה על הבטיחות מחוייב על פי תקנות ארגון הפיקוח על העבודה והממונים על הבטיחות, לעבור כל שנה ריענון להכשרה. ימי כשירות לממונה בטיחות הם חלק בלתי נפרד מעבודתו של הממונה על הבטיחות ועליו להישמע לתקנון ולצאת לימים אלו אחת לשנה ולמשך שמונה ימים.
מה לומדים בימי הכשירות?
כיוון שהטכנולוגיה משתנה משנה לשנה והחשיפות של כל מפעל לחומרים חדשים וסכנות חדשות משתנה גם היא, ימי הכשירות אינם קבועים וכל שנה נלמדים נושאים חדשים. חלק מהנושאים משמשים כריענון לידע הקיים (ישנם ממוני בטיחות שעברו את הקורס שלהם לפני שנים וימי הכשירות מאפשרים להם להיזכר בחומר) וחלק נושאים חדשים אשר פורסים בפני הממונים על הבטיחות את מה שחדש בשטח.
בין היתר עוסקים ימי הכשירות בתקנות הקיימות, חומרים חדשים שיצאו והסכנות הטמונות בהם, מתקני הרמה חדשים שיצאו ולמעשה הימים הללו מאפשרים לממונה לזהות עוד יותר טוב מבעבר מהן הסכנות החדשות אשר עלולות להפריע למהלך העבודה התקינה של העובדים ושל המפעל כולו.
מסלולים נוספים שיכולים לעניין אותך: