דרך המוכרות למציאת עבודה היא באמצעות הקשרים שאנו צוברים במהלך חיינו ולא פעם הקשרים של הורינו וקרובי משפחתנו הם שמקדמים אותנו למשרה הנוחה. אחרים מוצאים עבודה בכך שמחפשים במודעות הדרושים (באינטרנט או בעיתון). קיימות עוד מגוון דרכים טובות ומועילות למציאת משרות עבודה לסטודנטים בזמן הלימודים ולבוגרים לאחר הלימודים. אחת הדרכים הפופולאריות ביותר בתקופה האחרונה למצוא עבודה בתחום שלמדתם תוך כדי שימוש בתארים, תעודות, היתרים שצברתם וכו... היא פנייה דרך חברות כוח אדם.
כשמביטים היטב על האופן שמתבצע התהליך דרך חברות כוח האדם השונות ניתן להסיק שקיימים פלוסים רבים בחיפוש עבודה בדרך הזאת. ראשית כל יש מקצוענים שזהו תפקידם לחפש ללקוחותיהם משרות מתאימות להכשרתם, לרצונם ולאזור מגוריהם. אין צורך בלבזבז זמן יקר על סריקה אחר משרה מתאימה ולשלוח עשרות קורות חיים. המשרות שיכולות להתגלגל למועמדים המעוניינים עשויות להפתיעם ולגלות להם כיוון שלא חשבו עליו אך מתברר שהוא ממצא אותם ויכול להוביל לקריירה מכובדת.
אז איך פונים לחברת כוח אדם?
את ההסברים המפורטים ניתן לראות באתרי האינטרנט של החברות השונות. הקו הכללי הוא לכתוב מעין קורות חיים שלכם בתוספת העדפותיכם לשלוח לחברות כוח האדם (לא לשכוח לציין מספר טלפון ומייל עדכני) ולחכות להצעות שיגיעו. ההתייחסות הכללית שאתם אמורים להביע בקורות החיים/העדפות צריכה לנגוע בשאלות הבאות:
מי אתם ? – תיאור קצר על הרקע שלכם (חייל משוחרר, קצין משוחרר, סטודנט, בוגר תואר במשטים או בוגר קורס חשמלאי מוסמך לצורך העניין ), באיזה תחום אתם רוצים לעסוק?, האם עבודת צוות היא דבר מוכר לכם? האם אתם מחפשים עבודה זמנית או קבועה?, מהו אזור מגוריכם? כמה שעות תרצו לעבוד בשבוע? וכו...
חברות כוח האדם יקלטו את נתוני הרקע על חייכם ואת העדפותיכם ויסרקו עבורכם אחר המשרה שתתאים הן מבחינה מקצועית והן מהבחינה האישית. קיימות חברות כוח אדם שמכינות את לקוחותיהם לראיונות עבודה למען ייעול הראיון והחשיבות לנגוע תוך כדי הראיון בנקודות החזקות שלכם.
לאחר ששלחתם את קורות החיים והעדפותיכם לחברות כוח אדם נשאר רק לחכות להצעה שתגיע. שיהיה בהצלחה!
איתכם,
זאב פלד
עורך תוכן www.studychoice.co.il