ההוצאה הגדולה ביותר עבור הסטודנטים היא שכר הלימוד הגבוה. מוסדות הלימוד האקדמאיים המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוה (אוניברסיטאות) יעמידו דרישה לשכר לימוד של כ- 9,700 שקלים בממוצע לשנה. יתכנו הוצאות קטנות נוספות כמו דמי חבר, אגודה וכדומה. לכאורה מחיר זה נראה כמחיר סביר אך יש לזכור. מלבד ההוצאות על שכר הלימוד נדרשים הסטודנטים לעמוד בהוצאות רבות נוספות, אובדן שכר עבודה פוטנציאלי וכו'. הריי שכר הלימוד אינו כולל מגורים, דבר שמרבית הסטודנטים נזקקים לו נואשות, הוא אינו כולל נסיעות, חשבונות והוצאות שוטפות החלים על סטודנטים ואזרחים. יש לזכור שסטודנטים אינם נהנים מזמן פנוי רב מידי ומכאן נובע שלא יוכלו לעבוד במשרה מלאה ולהביא הכנסה קבוע שתיצור אצלם תקופה של שקט כלכלי. מרבית הסטודנטים בארץ נאלצים להיעזר בהוריהם, לעבוד בעבודות מזדמנות בסופי השבוע, לילות וחגים.
נוכחנו לדעת שמחיר שנתי של לימודי תואר ראשון במוסדות המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוה הוא בממוצע כ- 9,700 שקלים בחודש. לא כך הדבר במכללות השונות. מרבית המכללות המקצועיות אינן מקבלות סבסוד מדיני ולכן הן אלו שקובעות את עלות הלימודים במוסדותיהם. מכאן הרבה גורמים משפיעים על מחיר הלימודים בכל מכללה ומכללה בין אם זה השם של המוסד המלמד, מסלול הלימודים, מיקום המכללה וכו... ניתן לראות שמחיר הנחשב מחיר סביר במכללה מקצועית הוא כ- 14,000 שקלים בשנה כמו כן עלות הלימודים במספר מכללות יכולה גם להגיע עד 30,000 שקלים בשנה.
כן, מדובר בסיפור יקר. אך יש לזכור שלימודים הינם מנייה ששווה להשקיע בה. לא רק שהם תנאי קבלה למקומות עבודה רבים אלה גם שהם מזכים את בעליהם בבונוסים בשכר. שכן במקומות עבודה מדיינים רבים בעלי תואר ראשון מקבלים תוספת של כמה אחוזים למשכורתם ללא קשר בתחום עיסוקם.