הממונים על הבטיחות במקום העבודה הם בעלי תפקיד עם אחריות גדולה. ימי כשירות לממוני בטיחות הם חובה על פי חוק ומטרתם לרענן ולחדש בתחום הבטיחות לאותם ממוני הבטיחות.
מהם ממוני בטיחות ומי נדרש להעסיקם?
ממוני בטיחות הם אנשי מקצוע מתחומים שונים, אשר עוברים הכשרה והסמכה כממוני בטיחות בנוסף למקצועם. בכל מקום עבודה, בו יש חמישים עובדים ומעלה, חייב להיות אדם מוסמך ומאושר כממונה בטיחות. הממונים על הבטיחות במקום העבודה הם אלו האחראיים על התראה מפני מפגעי בטיחות, הסברה כיצד להתנהל במקרי חירום וכדומה.
מטרתם של ימי הכשירות
ימי כשירות לממוני בטיחות נדרשים על ידי משרד הכלכלה על מנת להעשיר ולרענן את הממונים על הבטיחות. ימי כשירות אלו, עוסקים בנושאים הקשורים לנושאים, שרלוונטיים למקצועות ולמקומות העבודה המסוימים בהם נמצאים אותם ממוני בטיחות. ממונה בטיחות, אשר לא יגיע לאותם ימי כשירות לממוני בטיחות כפי שנדרש על ידי משרד הכלכלה, לא יוכלו להמשיך ולשמור על כשירותו כממונה בטיחות וכך גם לגבי מקום העבודה שלו.
מגוון מוסדות מציעים מסלולי לימודי איכותיים מאוד בתחום. המחירים משתנים
ממוסד למוסד. לקבלת הצעות לימוד ממוסדות המובילים לחץ...
צוות אתר www.studychoice.co.il מאחל לך הצלחה בלימודים!
אופי ותכני ימי הכשירות
ימי כשירות לממוני בטיחות יכולים להיות במתכונת של מפגש אחד או כסדרה של מספר מפגשים. כאמור, התכנים מתאימים למקצועות בהם עוסקים ממוני הבטיחות במקור. התכנים המוצעים הם:
על פי משרד הכלכלה, על ממוני בטיחות להיות נוכחים לשמונה ימי כשירות לממוני בטיחות בשנה לכל הפחות. במידה וממונה על הבטיחות לא עמד בדרישה זו, תעודתו עלולה להישלל. אפשרות נוספת במקרה כזה, היא שאישור העיסוק כממונה בטיחות יוקפא עד למילוי חובה זו במלואה.