הכל על אישור כשירות ממונה בטיחות
בניגוד למה שאנשים רבים חושבים, לא כל אחד יכול לאייש תפקיד מקצועי כממונה בטיחות! בשביל לשמש כממונה בטיחות במקום העבודה, על המועמד להיות בעל הסמכה מתאימה. לאחר קבלת ההסמכה, לא תמו חובותיו של הממונה על הבטיחות במקום העבודה בכדי להאריך אישור כשירות ממונה בטיחות במקום העבודה, אשר תוקפו לשנה אחת בלבד. על כל זאת נרחיב בהמשך מאמר זה.
תנאי קבלה
בשביל לאייש תפקיד מקצועי של ממונה בטיחות, על מועמד להיות:
- בעל תואר בתחום מדעי הטבע, טכנולוגיה או הנדסה וניסיון של שנתיים לכל הפחות בתחום
- בעל רישיון הנדסאי או טכנאי לפחות שלוש שנים ותעסוקה בתחום
מועמד בעל השכלה דומה ושוות ערך, יוכל להגיש בקשה לוועדה, אשר תוכל לאשר את השתתפות המועמד בקורס ממוני בטיחות באופן חריג.
מגוון מוסדות מציעים מסלולי לימודי איכותיים מאוד בתחום. המחירים משתנים
ממוסד למוסד. לקבלת הצעות לימוד ממוסדות המובילים לחץ...
צוות אתר www.studychoice.co.il מאחל לך הצלחה בלימודים!
לאחר ההסמכה
לאחר קבלת התעודה, המאושרת וחתומה על ידי משרד הכלכלה, ממונה הבטיחות יוכל לשמש במקום עבודתו גם כממונה בטיחות בנוסף לתפקידו המקורי. אך כאמור, אישור כשירות ממונה בטיחות דורש תחזוקה. משמעות תחזוקה זו היא נוכחות בימי עיון לממוני בטיחות, בהם ממוני הבטיחות מרעננים את הידע שלהם בתחום הבטיחות, הגהות וכללי הזהירות הנדרשים במקום העבודה.
אז מהו בעצם אותו אישור כשירות?
אישור כשירות ממונה בטיחות הוא למעשה, מתן התוקף להסמכה של ממונה הבטיחות. על מנת לשמור על האישור, על ממונה הבטיחות להגיע לשמונה ימי עיון בשנה וכך להאריך את אישור כשירות ממונה בטיחות שלו. כל מקום עבודה, המעסיק חמישים עובדים ומעלה, זקוק לממונה בטיחות לשמירה על בטיחות העובדים. היות שכך, זהו אינטרס משותף של כל הגורמים, שהממונה על הבטיחות ישתתף בימי העיון הייעודיים.
היעדרות מימי עיון
ממונה בטיחות, אשר לא יגיע לימי העיון כנדרש, עלול להישלל אישור כשירותו או שיהיה עליו להשלים את החסר לפני קבלת הארכה של האישור. הסיבה לכך היא שכאמור, בימי עיון אלו ממוני הבטיחות מרעננים את הידע שלהם ובנוסף, מקבלים כלים נוספים לביצוע תפקידם זה על הצד הטוב ביותר כגון: שיפור יכולות ניהול, שיפור יכולות הדרכה, שיטות להצגת נושא הבטיחות במקום העבודה בפני העובדים וההנהלה ועוד.