נהוג להגיד על הישראלים שהם עצלנים ומפונקים, אם נבחן את הסטודנט הישראלי ביחס לחבריו לספסל הלימודים בשאר העולם נצטרך לשקול שוב את הטענה. יתר על כן הסטודנט הישראלי הוא חיית עבודה של ממש שמשקיע מאמצים ונקרע בין שיגרת לימודים חונקת ועבודה בקצב לא קונבנציונלי בשביל עוד כמה שקלים. כמעט 80% מהסטודנטים הישראלים נאלצים לעבוד בזמן הלימודים בעוד שבאירופה ובארה"ב האחוזים לא דומים אפילו, ומרבית הסטודנטים נהנים מזמן פנוי רב ללימודים והנאות. אז אם כבר לעבוד, מהי העבודה האידיאלית עבור סטודנטים?
הנתון שכמעט כל סטודנט עובד במהלך הלימודים אינו נתון מפתיע, ניתן לראות גורמים רבים המשפיעים על כך ויוצרים את המציאות הזאת שהסיבה העיקרית הראשית העובדה שהסטודנט הממוצע הישראלי מבוגר הרבה יותר מהסטודנט הממוצע מחו"ל. המציאות שמכתיבה על בוגרי התיכון לעזוב הכל ולהתגייס לשנתיים עד שלוש למערכת הצבאית מונעת מהם את האפשרות להתחיל ישר בלימודים בעוד הם צעירים ואין להם הוצאות הכרחיות רבות. פעמים רבות הסטודנט הישראלי הוא כבר אדם עצמאי, שחיי לבד, עם שותפים או בזוגיות. הצורך בכסף הוא תמידי ונדרש למען קיום בסיסי ולא רק הנאות.
ללא ספק העבודה האידיאלית בשביל סטודנטים תהיה עבודה גמישה, בחברה צעירה, עוסקת בתחום אותו לומד הסטודנט ושתניב שכר הוגן שיוכל לחסות את שכר הלימוד ולאפשר להם להתקיים. לא פשוט למצוא עבודה שעונה על כל הקריטריונים הללו וסטודנטים רבים נאלצים להתפשר על מקומות עבודה אחרים כמו מלצרות, אבטחה, דיילות, מכירות וכדומה במחשבה שזה רק זמני.
לא תמיד כדאי להסתכל על הרווח הרגעי וכדאי תמיד לבחון את היתרונות העתידיים שאפשר להשיג מעבודה שאולי השכר בה נמוך יותר אך היא עוסקת בתחום אותו לומדים הסטודנטים. העבודה תספק ניסיון חשוב מאוד שיעזור רבות לאחר קבלת התואר במציאת משרה בתחום. בנוסף אם הסטודנט הוכיח את עצמו בעבודה בזמן הלימודים וצבר ותק וניסיון קיימת סבירות שלאחר שסיים את התואר בהצלחה יוכל להתקדם לתפקיד בכיר יותר ויחל בקריירה עם אפשרויות קידום ושכר מכובד. בוגרים רבים בעלי תואר מוצאים עצמם לא פעם נאלצים לעבוד בעבודות שלא דורשות תואר אקדמאי הקשורות לתחום לימודיהם רק בשביל לקבל ניסיון בתחום, דבר שיכלו להספיק עוד בזמן לימודיהם ולקצר תהליכים. חפשו תמיד משרה שקשורה לתחום הלימודים כי ניסיון שווה זמן וזמן שווה זהב.